Sterkt 1-1 resultat mot Vålerenga 2

Det var bortimot 300 personer som fant veien til Vadsø stadion, og årets første hjemmekamp i Norsk Tippingligaen avdeling 2. Vålerenga sitt rekruttlag satser vel ikke på annet enn opprykk etter et nedrykket fra 2. divisjon i fjor.

Etter at våre gutter kom hjem fra første bortekamp med 6-1 tap, og VIF rekruttene sin 8-2 seier mot Follo, var det ikke tvil om favorittstempelet. Og kampen viste i første omgang at det er nivåforskjell på lagene. VIF 2 gikk opp ledelsen etter drøye kvarteret, og dominerte banespillet fullstendig.

Målscorer, Norild spiller nr 7 Tom Kristian Stavseth (20)

Men i pausen skjedde det noe som endret kampen. Andre omgang ble slett ikke overkjøring, og Norildguttene var mer med på notene, spilte ball og skaffet seg sjanser.

Johan Rollstad etter kampen: – Vi ble presset hardt av ballsikre VIF spillere, og ble liggende for lavt i banen. Så vi bestemte oss for å ta mer tak og kjempe oss inn i kampen.

Det skulle vise seg å gi resultater. Etter 60 minutter vartet hjemmelaget opp med et mønsterangrep. Milos Vucenovic fikk ballen på høyre flanke, og ventet iskaldt på overlapp av kaptein Joakim Persen. Joakim avanserte forbi backen, og fikk ballen. Fra dørlinja slo han et perfekt innlegg med den anbefgalte 45 graders vinkel til Tom Kristian Stavseth. Han fikk til et kontrollert skudd, ikke hardt, men godt plassert i lengste hjørne.

Det er ikke ofte man kan si at det eksploderer på Vadsø stadion, men det gjorde det altså denne gangen! En herlig stemning preget resten av kampen, hvor spenningen var til å ta og føle på. Norild kunne faktisk rasket til seg alle poengene, men alt i alt – et flatterende resultat mot et meget godt lag.

iFinnmark forteller i sin artikkel (iFi +) at det totale tilskuertallet var over 800, da ca. 500 var påkoblet deres live-stream. Hovedtrener Johan Rollstad til iFinnmark om resultatet gir selvtillit: – Helt klart. Jeg brukte onsdagskvelden til å se kampen om igjen. Nå skal vi starte kampforberedelsene til lørdagens kamp mot Drøbak/Frogn.

En mindre fornøyd VIF 2 trener, Tommy Berntsen, poengterte til iFinnmark at dette er en tøff avdeling, hvor ingenting kommer gratis. Norild hadde kvaliteter i laget, og jobbet knallhardt for hverandre. Det skuffende resultatet for deres del er viktig lærdom for hans unge mannskap.