Målscorerne mot Tana BK; Runar Jakobsen Unhjem og Krister Strige Bernhardsen

Kamprapport: rekruttene seiret mot Tana BK

Med 15 poeng på ni kamper i 5. divisjon hadde Norild Rekrutt presset på seg før gårsdagens kamp mot Tana Ballklubb. Rekruttlaget, som først og fremst er en sammensetting av junior- og guttespillere som banker på førstelagsdøra, måtte holde de tre poengene i Vadsø by for å kunne ha mulighet til å ta opp kampen med serieleder Båtsfjord. I en nykomponert 3-4-3-/2-3-5-formasjon bestemte rekruttene seg for å gå offensivt til verks fra start. Målet med kampen var å spille Tana rundt, ved å flytte ballen raskest mulig fra side til side og inn i rom, og på den måten slite bortelaget ut.

Men det tok nesten en halvtime før laget fikk hull på byllen mot et lavtliggende Tana-forsvar. Et innlegg fra Akram Mahadi på venstresiden fant Runar Unhjem (til venstre på bildet) inne i feltet, og Runar gjorde ingen feil foran mål. 1-0, som også var pauseresultatet. I andre omgang slapp rekruttene seg mer fri fremover i banen, og bølge etter bølge med angrep skylte inn mot Tana-forsvaret. Kun en meget god Simon Ø. Nilsen i tanas mål forhindret flere baklengs. Men da Krister Bernhardsen (til høyre på bildet) fikk tid og rom inne i boksen til å lade høyreslegga midt i omgangen, kunne selv ikke Tanas keeper unngå at Norild gikk opp i 2-0.

Da betød det heller lite at Tana fikk en redusering ti minutter før slutt – Norild sikret seg en svært viktig hjemmeseier, i en kamp der laget fort kunne vunnet med større margin.