Her er Norsk Tipping-ligaen avdeling 2!

Her er vår kjappe guide til neste års motstandere for vårt herrelag! Ligaen er på nivå 4 i seriesystemet, og består av 6 avdelinger med 14 lag i hver. Norsk Tipping-ligaen er det nederste nivået i det nasjonale seriesystemet. I divisjonene under er det fotballkretsene som legger til rette avdelinger og spilleopplegg.

  1. Eliteserien (16 lag)
  2. OBOS-ligaen/1. divisjon (16 lag)
  3. PostNord-ligaen/2. divisjon (28 lag, 2 avdelinger)
  4. Norsk Tipping-ligaen/3. divisjon (84 lag, 6 avdelinger)
  5. 4. divisjon (avdelinger forskjellig fra krets til krets)

Lokomotiv Oslo har laget en flott Google-maps oversikt over hvor alle lagene i Norsk Tippingligaen for neste sesong holder til:

Så over til neste sesongs motstandere!

Mjøndalen 2

Mjøndalen 2 var suverene i sin 4. divisjon og rykket opp. Førstelaget rykket opp til Eliteserien. Laget spiller sine hjemmekamper på Isachsen Stadion på Nedre Eiker idrettspark. Her er fly-by over banen:


Lyn

Lyn 1896 Fotballklubb spiller sine hjemmekamper på det berømte Bislett Stadion. Klubben er en av de eldste fotballklubbene i Norge og har vunnet to seriemesterskap og åtte norgesmesterskap. Laget kjempet i år lenge om opprykk til 2. divisjon, men endte på 3. plass. Det er ingen tvil om at dette er blir en tøff motstander, bare se her:


Vålerenga 2

Vålerenga 2 rykket ned fra 2. divisjon, og har bestått hovedsaklig av spillere fra 00-02 årgangene. De spiller hjemmekampene på Intility Arena, åpnet i 2017 på Valle Hovin i Oslo. Klubben har en solid utviklingsavdeling, med bl.a. tidligere stopperlegende Tommy Berntsen. Dette er en av favorittene i vår avdeling, og vi regner med at VIF vil satse hardt på opprykk for sine rekrutter.

Intility Arena. Foto: Kjetil Ree Av Kjetil Ree – Eget verk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72557956

FK Tønsberg

Fotballklubben Tønsberg endte på en sterk 4. plass i sin 3. divisjonsavdeling. Klubben ble stiftet i 2001.  I sesongen 2004 vant klubben 2. divisjon og rykket med det opp til det som den gang het Adeccoligaen. Det endte imidlertid med nedrykk, og fra 2006 har laget spilt i 2. og 3. divisjon. Disse folkene vet å lage liv rundt laget sitt, bare se på denne videoen!


Ørn Horten

Fotballklubben Ørn Horten havnet på en sterk 2. plass i 2018, kun 3 poeng bak Sola som rykket opp til 2. divisjon. På Wikipedia kan du lese hvordan Ørn ble en del av klubbnavnet. Sjekk høydepunktene fra kampen mot naborival Tønsberg i september, mange artige situasjoner, spesielt strafferedningen – yes-yes-yes- oh no!

Baller av stål!

Halsen

Halsen Idrettsforeningspilte i samme avdeling som Ørn Horten og Tønsberg, og havnet midt på tabellen. Klubben holder til i Larvik, og vil være den lengste turen for vårt herrelag. På reisen sørover kan de kanskje høre på Halsen sin klubbsang? De spiller hjemmekampene sine på Bergeskogen idrettspark:

Skjermdump www.halsenfotball.no

Frigg

Frigg Oslo Fotballklubb trengte 1 poeng i siste seriekamp mot Senja for å rykke opp. Men en sørgelig keepertabbe førte til at Senja tok plassen i 2. divisjon. Klubben ble stiftet i 1904, og er lokalisert på Majorstuen i Oslo. De spiller sine hjemmekamper på Marienlyst kunstgress. A-laget gjenoppstod sesongen 05/06 etter 28 års fravær i serien. 

Skjermdump: www.nordicstadiums.com

Follo

Follo Fotballklubb er en klubb fra Ski i Akershus. I 2018 havnet de midt på tabellen, men likevel kun 4 poeng fra nedrykk. Laget har spilt i høyere divisjoner de siste 10 årene, og et stort høydepunkt for klubben var Cupfinaletapet mot Strømsgodset i 2010, etter å ha slått ut Rosenborg i semifinalen på Ski stadion!


Ready

Idrettsforeningen Ready, stiftet i 1907, holder til i bydel Vestre Aker i Oslo. Dette er en stor breddeklubb med mange idretter, bl.a. bandy, hopp, friidrett, alpint og langrenn. Laget berget plassen i Norsk Tippingligaen med ett poengs margin i 2017 og 2018. I 2016 var de faktisk bare 1 poeng fra opprykk. I videoen høydepunkter i kampen mot Ullern ser vi hvordan det ser ut med kunstgressbane og området rundt:


Grei

Sportsforeningen Grei ble stiftet i 1919, og holder til bydelen Grorud i Oslo. De spiller hjemmekampene på Grei kunstgress:

Foto: Bjoertvedt – Eget verk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73750619

Lokomotiv Oslo

Lokomotiv Oslo holder til på Sognsvann i Oslo. Klubben ble stiftet i 1999, og har fire lag for voksne i seriesystemet. Førstelaget fikk en fin 5. plass i Norsk Tippingligaen, og har vært stabil i 3. divisjon i flere år.

Divisjonsutvikling siden 1999. Skjermdump: no.Wikipedia.org

Laget spiller hjemmekampene sine på Marienlyst kunstgress, her i videoen mot Ullern:


Ullern

Ullern fotball spilte i samme avdeling som Lokomotiv Oslo, Follo, Ready og Drøbak-Frogn. De havnet på 9. plass og fikk med det fortsatt spille i 3. divisjon. Klubben holder til i bydelen i Oslo vest med samme navn, og er en stor klubb med ca. 750 spillere i alle aldre. De spiller hjemmekampene på Ullern kunstgress, se video:


Drøbak-Frogn

Drøbak-Frogn Idrettslag plasserte seg på en 8. plass i 2018-sesongen. Laget spiller sine hjemmekamper på Seiersten Stadion i Frogn kommune. Som trener har laget den kjente Teitur Thordarson, som har vært trener for Brann, Lyn og Lillestrøm. Drøbak-Frogn skal visstnok ha rekorden for antall opprykk i påfølgende sesonger i Norge, med 3 år på rad, hvor det fjerde året endte med kvalifiseringsspill for Eliteserien. 

Seiersted Stadion. Skjermdump: http://www.nordicstadiums.com

Publisert

Stikkord: